perjantai 6. huhtikuuta 2012

Esittelyssä karvakaverit Nöpö ja Purri

Viime syksynä välähti äly!
Huomionarvoista ;)

Perheessämme on hiukan eläinallergiaa; minä olen allerginen kissalle, ja esikoinen kissalle ja undulaatille. Siis ainakin. Olinkin aina ajatellut, että meidän perheeseen ei lemmikkiä voi tulla. Toisaalta muistin, miten kovasti kovasti kaipasin itse kouluikäisenä jotain pientä eläintä, jota saisi helliä...

Purri tunnelissa, Nöpö sohvaperunana
 Sitten muutaman eri käänteen jälkeen aloin pohtia, että olisiko se nyt katastrofaalisen hirveää, jos lemmikki olisi koeajalla, ja mikäli allergiaa ilmenee, sille etsittäisiin uusi, hyvä koti. (Nooh, nykyisellä tiedolla: olisi se melkoisen katastrofaalista ollut..)

Nöpö ottaa rennosti
 Niin päätimme ottaa marsun koeajalle, ja varsin pian selvisikin, että laumaeläimenä marsuja pitää olla kaksi. Henkiseksi tueksi hankimme myös Dyson allergy -imurin, joka optimistisesti lupaa imeä myös allergeenejä kitusiinsa.


Marsut eivät ole kaikkein helpompia lemmikkejä. Saaliseläimenä ne ovat varsinkin alkuun todella arkoja, pelokkaita, ja herkkinä se säilyvät varmasti aina. Purrista on kesyyntynyt oikea sylimarsu. Nöpö on hieman äksympi (=pelokkaampi) tapaus, mutta ihana sekin.


Lemmikkiperheeksi muuttuminen on ollut oikeastaan vielä kivempi juttu kuin mitä ajattelin. Marsuista on tosi paljon iloa lapsille :) Ja aikuisille kyllä myös. Se, mitä en tajunnut etukäteen, on sotku, mitä ne aiheuttavat. Heinää ja kuiviketta pyörii vähän joka puolella, ja marsujen "ulkoilun" jälkeen myös papanoita.

Allergia... Aluksi tuhisimme esikoisen kanssa jonkin verran, mutta kotoisa siedätyshoito auttoi onneksi nopsaan :)

2 kommenttia:

minttu kirjoitti...

Hei miten söpöjä! Ja aika kauhean isoja :O Pitkäperjantain terkut työpaikalta, jossa sain just valmiiksi kirjalliset kiemurat itsearviointiin liittyen, jee ja huh. Ihanaa kun sulla on tää blogi, melkein kuin kylässä kävis :) Terkkuja kaikille, toivottavasti ootte jo ihan terveitä!

mannasaria kirjoitti...

Hei, ihanaa kun käyt kylässä :D Marsut on aika jötkäleitä juu ;) ne on varmaan suht saman kokoisia kuin kaikista pienimmät koirat... Mut terveitä ei vielä olla: siis mainitsinhan mä the mahataudista? Nyt on ollu vasta kolmella (no, toivottavasti muille ei tietty tuliskaan, mut vielä vaikea uskoa että niin hyvin menis), ja R:lle tuli viime yönä jo uusintakierroskin :( Blääh! Mut toivon kuitenkin, että olis pian jo ohi! Leppoisaa pääsiäistä sinne kaikille!!! Ja tapu tapu itsearvinoinnista! Mä yritän maanantaina iskeä kvanti-kurssin kasaan :)